onsdag 13. februar 2008

Skoletrivsel

 
I det siste har det vært et omstridt tema rundt den norske skolen og hvordan den drives. Dette er først og fremst på bakgrunn av PISA undersøkelsene som ble publisert i sommer. Disse undersøkelsene viste at Norske barn skorte veldig dårlig på fag som matte, naturfag og lesing. Det har vært spekulert mye på hva som er årsaken til dette utfallet og hvordan vi kan forbedre den norske skolen. Blant annet har det vært blitt lagt vekt på å øke kunnskapen til lærerne, ved å forlenge lærer utdanningen ytterligere. I tillegg har det blitt lagt vekt på disiplin og støynivå i klasse rommene.

Men har det seg slik at norske elver ikke lærer noe i skolen? Tvert i mot, jeg føler at den norske skole systemet er et av de beste. Skolen er ikke bare et sted å lærer, men det utgjør også et viktig sosialisering sted for mange barn. Det er der de møter venner, planlegger fritid og driver med aktiviteter. Skolen er også viktig til å formidle informasjon til mange ungdommer om temaer som puberteten, karriere veiledning og samliv.

Så kanskje det er på tide at politikerne lytter på elevene i stedet for alltid hører på ekspertenes råd. Det viktigste er jo at elvene og lærerne trives, og vi får flere og flere som tar videregående utdanning og videre til høyere utdanning.

1 kommentar:

Rune sa...

Mohamed!
Dette var en god start. Du skriver godt om skolen. (se opp for skrivefeil). Alle innleggene er reflekterte, men kanskje kunne du ha utnyttet mediet bedre ved å legge ut bilder, lenker og videosnutter knyttet opp mot aktuelle tema.
MVH,
Rune