torsdag 7. februar 2008

Bloging, mer en bare skrive kunst

Blogging er mer en kun tekst. Mye faller på design å utforming. Første inntrykket betyr mye, og du kan få frem mye av budskapet på design. Samspillet mellom farger og valg av bilder er riktig for å gjøre riktig inntrykk på leseren.

Det andre man må huske på når man blogger er organisering av lenker, tidligere innlegg, bilder osv. Bloggen kan fort virke u oversiktelig og rotete vis du plasserer ting helt tilfeldig.

I denne teksten skal jeg ta for meg tre blogger (valgt av læreren) og sammenligne deres utforming, valg av farger og litt på organisering av lenker, bilder, arkiver osv.


Den første bloggen er skrevet av en svenske, som er inngiftet i norsk familie i Oslo. Han tar for seg det å være svenske i Norge og hans syn på både nordmenn og norske. Utformingen i bloggen er ganske enkelt. Helt øverst ser vi overskriften ”ja vi elsker” med store hvite bokstaver, mens selve teksten er plassert helt i midten, med lys bakgrunn. Det er ikke mye til bilder eller linker på sidene. Det gjør at du letter kan konsentrere deg om innholdet i stedet for å bli forstyrra av store bilde oppslag på sidene.

Bloggen er delt inn i tre faner. Den ene viser en kronologisk rekkefølge av tidligere innlegg. Resten er: kategori, anbefalt lesing og helte nederst Arkiv. Akkurat her blir det litt u oversiktelig, å ha de tre inndelingene rett under hverandre. Kategori kunne for eksempel blitt plassert helt øverst, vannrett og arkiv kunne blitt plassert i bunnen. Det hadde gjort det mer oversiktelig og leseren hadde sluppet å måtte dra helt ned på siden. Ellers synes jeg også denne bloggen var lite kreativt, når det gjelder designen. Ganske kjedelig design synes jeg. Forfatteren har heller ingen motiver eller bilder som vi kan assosiere med innholdet eller som viser et frampek om hva han skriver om eller om seg selv.

http://javielsker.blogspot.com/

Oslo stil er et bilde blogg. Tema i bloggen er mote. Spesielt da mote som vi finner i gatene. Budskapet er at man kan finne inspirasjon fra folk i gatene, i likhet med dyre mote butikker.

Første inntrykket faller på den rosa skriften med hvit bakgrunn. Jeg syns fargen passer til tema. Det gir assosiasjoner til mote. Bloggen er ryddig og godt organisert. Du trenger ikke å dra ned lenger ned på siden for å få med deg alt, slik du måtte på ”ja vi elsker” bloggen.

http://www.oslostil.com/

Den tredje bloggen, Petter Solbergs blogg, var ikke som forventet. Bloggen virket som rotet dag bok skrevet av en 4 åring. Fargen bruk og organisering var heller ikke mye å begeistre seg for. Dette er alt jeg har å si: Skjerp deg Petter!

http://www.vgb.no/20075



Ingen kommentarer: